PDA

View Full Version : AMD Fusion News, Info, Preview Thread [Hardware]



r3k4ty0_d35u
11-08-2008, 07:28
From : http://www.tomshardware.com/news/AMD-Fusion,6031.html

The first Fusion processor is code-named Shrike, which will, if our sources are right, consist of a dual-core Phenom CPU and an ATI RV800 GPU core. This news is actually a big surprise, as Shrike was originally rumored to debut as a combination of a dual-core Kuma CPU and a RV710-based graphics unit. A few more quarters of development time gave AMD time to continue working on a low-end RV800-based core to be integrated with Fusion. RV800 chips will be DirectX 10.1 compliant and are expected to deliver a bit more than just a 55 nm-40 nm dieshrink.

While Shrike will debut as a 40 nm chip, the processor is scheduled to transition to 32 nm at the beginning of 2010 - not much later than Intel will introduce 32 nm - and serve as a stop-gap before the next-gen core, code-named "Bulldozer" arrives. The Bulldozer-based chip, code-named "Falcon", will debut with TSMC’s 32nm SOI process, instead of the originally planned 45 nm.

As Fusion is shaping up right, we should expect the chip be become the first half-node CPU (between 45 and 32 nm) in a very long time.

Kira2 begini bentuknya yg di laptop,,semoga destop juga ada:

http://i.neoseeker.com/neo_image/3831/news/9/amd024_thumbfix.jpg

Yang pasti hal ini lumyan buat yang budgetnya seret kyk saya,,beli processor bonus gpu dx 10.1.. He3x.. :D

From : http://www.techpowerup.com/69203/First_AMD_Fusion_Specifications_Hint_Toward_RV710_ Specs.html


First AMD Fusion Specifications, Hint Toward RV710 Specs.
AMD Fusion could well be the first CPU to feature a graphics processor core. It will incorporate a graphics processor with specifications identical to the RV710. This CPU would be based on the 45 nm silicon fabrication process, and this processor will be manufactured at the Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). This GPU will be called "Kong". Here are its specifications:
Core Frequency between 600 ~ 800 MHz
128-bit wide memory bus (DDR3, Side-port supportive)
40 Stream Processors
8 TMUs, 4 ROPs
DirectX 10.1 support
UVD
The GPU will not connect to the rest of the processor using HyperTransport , instead, a new interface referred to as "Onion" will replace it, keeping with the "green" scheme, the GPU will utilize a "Garlic" memory interface to enhance read/write performance and reduce latencies. Performance-wise, it's expected to perform 50% better than the RS780 chip. The addition of this GPU will step-up power consumption by 5~8 W (load) and 0.4~0.6 W (idle). This is the first implementation of such as design methodology, AMD wants to step into the pool only after dipping its toes.


IS IT THE NEXT GENERATION OF HYBRID CROSSFIRE????

B16_80Y`Z
11-08-2008, 07:46
nich buat procie laptop atau Desktop?? wah kayanya AMD tu teknologinya emang selalu duluan dari pada saingannya....tapi yg paling laris kok malah saingannya yha??? he he he:D

r3k4ty0_d35u
11-08-2008, 08:16
Katanya mau dua2nya bos..

Tapi lebih diutamakan untuk laptop,,karena untuk mengejar efisiensi..

fan_of_adita
11-08-2008, 08:16
kayanya ini teknologi buat laptop, memperkecil luas komponen dengan menggabungkan procesor dan VGA, jadinya bentuk jadi lebih compact n lebih hemat batere

Gunawan_Y
11-08-2008, 08:39
Konsepnya bener-2 menarik, memanfaatkan landasan prosesor multi core dengan menanamkan core CPU dan GPU ke dalam satu "prosesor"...:) Semoga aja ide AMD yang ini bisa berjalan dengan sukses dan hasilnya memuaskan...:)

r3k4ty0_d35u
11-08-2008, 09:01
Semoga ini jadi solusi untuk masalah yang lagi dialamin amd..

Semoga ada di desktop juga..

jaelangkung
11-08-2008, 12:12
bisa di OC'er gak ya... :confused:

Funky_Tunes
11-08-2008, 12:21
K'lo digunakan untuk PC desktop, berarti gak perlu pasang VGA tambahan dong?

atau jgn2, RV800 based-card bisa di Hybrid Crossfire sama Procie ini :confused:

Combo Shrike+HD 4850 = Instant Monster Gaming Rig ? :cool:

freakzy
11-08-2008, 12:30
K'lo digunakan untuk PC desktop, berarti gak perlu pasang VGA tambahan dong?

atau jgn2, RV800 based-card bisa di Hybrid Crossfire sama Procie ini :confused:

Combo Shrike+HD 4850 = Instant Monster Gaming Rig ? :cool:
Jangan jangan nanti procie IGP + mobo IGP + 1 biji add on bisa crossfire pake 3 GPU, wuih mantep kali yah??

angeliavoc
11-08-2008, 13:16
utk pasang pasar mid-laptop, AMD masih terbilang kalah dg intel, akan tetapi bukan berarti mereka tidak memiliki strategi notebook mereka sendiri. maka oleh krn itu, AMD meluncurkan SHRIKE sebagai penerus dari PUMA yg akan di lunching 2009.

Shrike akan menjadi produk AMD Fusion pertama yang akan menggabungkan CPU, memory controller dan GPU ke dalam satu core. Dukungan untuk PCIe juga diikutkan agar konsumen tetap dapat menggunakan kartu grafis eksternal.

SOURCE (http://arstechnica.com/news.ars/post/20080627-amds-shrike-takes-flight-in-the-second-half-of-2009.html)

ClowTheLich
11-08-2008, 14:26
wah brarti chipsetnya udah nggak terlalu panas lagi dong wong GPUnya ada di prosesor :D
dah berkurang jauh bebannya

biasanya sih yg integrated kyk gini lebih susak di o/c :laugh:

Rx-178
11-08-2008, 15:04
Tapi rasanya ga bakal susah buat di OC. Phenom aja tipa core uda bisa di ubah2 multiplier n clock nya sendiri sendiri. Tapi yang ga kebayang kalo panas GPu nya kaya HD 48xx.Masa nanti suhu proc nya jadi 80 drajat juga....


Gerah banget!!!!!!

warand
12-08-2008, 04:08
Kasihan NVidia..., pantesan ada rencana mau niggalin usaha chipset....
Mungkin gara2 ini toh...
1. AMD = shrike / Fusion / Bulldozer.
2. Intel = Larrabe... (CMIIW)
3. NVidia = Pake apa processornya ..... VIA ?

NVidia cuman ngandelin product VGA card doank..... :wakeup2:

zungkono
12-08-2008, 06:25
mungkin selanjutnya nVidia juga ingin switch GPUnya ke model Fusion(sekalian cpu).

r3k4ty0_d35u
12-08-2008, 07:16
BTw seri ati rv 800 namanya apa ya???..

HD 5xxx??....

Support dx 11??...

r3k4ty0_d35u
12-08-2008, 07:18
SAlah satu keuntungan gpu dan cpu dalam satu rumah adalah mempercepat proses kerjanya.. Bayangin aja,,biasanya data jalan2 dulu ke northbridge baru ke procie,,sekarang tinggal oper aja..

rachovich
12-08-2008, 20:52
Keliatannya keren.. tapi kayaknya bakal nyampah deh..:(

Dua barang panas dijadiin satu... panas kuadrat tuh jadinya..
Phenom aja udah mendidih gitu, 4870 juga buat masak telor juga bisa mateng..:D

Palingan ntar yang dijadiin satu itu cuma barang murahnya..
let say.. Sempron + RV690.. adem... n sedikit lebi kenceng mungkin...;)

chAotic blAck
12-08-2008, 21:14
lama2 gak cuma cpu, mem controller dan gpu aja yg jadi satu, tapi southbridge, souncard dan LAN juga jadi satu.....

jadinya kalo mau upgrade platform udah gak protol2 lagi, tinggal ganti "itu" nya aja. lantas apa bedanya dengan beli pc built up?

andhi_sg
12-08-2008, 23:50
Idenya sih bagus juga untuk praktisnya. Cuman diliat aja nti pemakaiannya :)

nINJAkECIL
13-08-2008, 01:51
Kasihan NVidia..., pantesan ada rencana mau niggalin usaha chipset....
Mungkin gara2 ini toh...
1. AMD = shrike / Fusion / Bulldozer.
2. Intel = Larrabe... (CMIIW)
3. NVidia = Pake apa processornya ..... VIA ?

NVidia cuman ngandelin product VGA card doank..... :wakeup2:
NVIDIA ngga cuma jualan vga aja. dia juga banyak produksi chip grafis untuk handheld, game console, handphone, gadget, dll
dan sampe saat ini, nvidia masih pegang kue pasar vga card paling tinggi walopun produknya kalah secara price/performance dibanding amd/ati.

untuk chipsetnya, memang nvidia sedikit kecolongan karena SLI di chipset intel yg ngga jelas kabarnya.

dan jangan lupa juga, untuk vga card professionals, nvidia dengan quadro masih tetap nomer satu untuk urusan penjualan/laris2an

TheIntel-Fanboy
15-08-2008, 13:53
nich buat procie laptop atau Desktop?? wah kayanya AMD tu teknologinya emang selalu duluan dari pada saingannya....tapi yg paling laris kok malah saingannya yha??? he he he:D
Bukan teknloginya duluan bos! tapi kurang kerjaan... kalo gwe sih Fusion adalah teknologinya AMD yang cuma gertak sambal doang, biar AMD kelihatan tidak ketinggalan dengan Intel.

zungkono
15-08-2008, 14:44
Bukan teknloginya duluan bos! tapi kurang kerjaan... kalo gwe sih Fusion adalah teknologinya AMD yang cuma gertak sambal doang, biar AMD kelihatan tidak ketinggalan dengan Intel.

dari nicknya aja keliatan FanBoy ... please ... jangan dirusuhi threadnya :)

r3k4ty0_d35u
15-08-2008, 15:02
Dasar fanboy.. Terserah lu aja deh..

Kita mah netral..

He3x..

okky cs
15-08-2008, 15:03
AMD's Strike back :D.......
Wait and see :spying:

cotton in my ear
15-08-2008, 15:13
Bukan teknloginya duluan bos! tapi kurang kerjaan... kalo gwe sih Fusion adalah teknologinya AMD yang cuma gertak sambal doang, biar AMD kelihatan tidak ketinggalan dengan Intel.

kwakwaaaa...brani nya kloning'an..:mad::mad:
kaya g donk AMD brani nya gertak sambal doank...
gertak sambal doank brarti ntar da buktinya donk.....:cool:

btw wait n see ja deh..:nunchuck:

Konsepnya bener-2 menarik, memanfaatkan landasan prosesor multi core dengan menanamkan core CPU dan GPU ke dalam satu "prosesor"...:) Semoga aja ide AMD yang ini bisa berjalan dengan sukses dan hasilnya memuaskan...:)

Salut deh, AMD emang inovasi tiada henti, yang ngrasa saingan, siap2 njiplak jah teknologinya AMD:p...

Rasengan
15-08-2008, 16:12
Hati HAti Teknologinya Dicuri terus dikembangkan Pesaing

:bolt:


Nanti jadi:crutches: Terus Performanya :turtle:

Rx-178
15-08-2008, 16:37
Bukan teknloginya duluan bos! tapi kurang kerjaan... kalo gwe sih Fusion adalah teknologinya AMD yang cuma gertak sambal doang, biar AMD kelihatan tidak ketinggalan dengan Intel.

Hati2 lho!!!

Sambal bisa bikin orang mencret!!!

Tinggal tunggu waktu sampai kita tau sambalnya dimakan apa gak.
Kalo sambalnya uda bener2 dimakan nanti mencret nda berhenti2 lho si *n*L:D

hd123
15-08-2008, 17:35
laptop buat bluray nih :D klo seharga atom sih boleh jg....

zoro_kasep
15-08-2008, 18:29
K'lo digunakan untuk PC desktop, berarti gak perlu pasang VGA tambahan dong?

atau jgn2, RV800 based-card bisa di Hybrid Crossfire sama Procie ini :confused:

Combo Shrike+HD 4850 = Instant Monster Gaming Rig ? :cool:

setuju banget dah gw!
hail to AMD! ho3... :D:D:D

zoro_kasep
15-08-2008, 18:37
Keliatannya keren.. tapi kayaknya bakal nyampah deh..:(

Dua barang panas dijadiin satu... panas kuadrat tuh jadinya..
Phenom aja udah mendidih gitu, 4870 juga buat masak telor juga bisa mateng..:D

Palingan ntar yang dijadiin satu itu cuma barang murahnya..
let say.. Sempron + RV690.. adem... n sedikit lebi kenceng mungkin...;)


aga2 ga stuju deh..phenceu gw mentok di 58 an doang...stok kuling, no AC n bandung selatan..hoaaa..

no ofens ah :D

r3k4ty0_d35u
15-08-2008, 19:06
Yah mungkin aja mereka nemuin teknologi baru selain memperkecil ukurannya supaya tetep cool...

SIAPA YANG TAHU??...

Froodent76
15-08-2008, 19:51
Bukannya masih pada nungguin reviewnya Deneb 45nm? :)
Gw sih pasti nunggu :D

aveo
15-08-2008, 19:53
Bukan teknloginya duluan bos! tapi kurang kerjaan... kalo gwe sih Fusion adalah teknologinya AMD yang cuma gertak sambal doang, biar AMD kelihatan tidak ketinggalan dengan Intel.

nah ini dia tipe org yg ndak tau sejarah, padahal khan pros dia yg sekarang di pake (core series) itu khan si em64t nya milik amd, trus si nehalem ntar keluar khan itu niru banget si amd punya intergrated memory controler, waktu jaman P4 Intel aja sampe ketinggalan jauh dengan performa Ghz yg lebih kecil milik AMD, kalo ada statement gertak sambal sih, lantaran dia baru tau prosesor paling banter 12tahun aja :D:D:p



Yah mungkin aja mereka nemuin teknologi baru selain memperkecil ukurannya supaya tetep cool...

SIAPA YANG TAHU??...

yup bener banget bro, teknolgi itu seperti roda juga, saat ini Intel lagi unggul, besok lagi AMD lagi gilirannya, khan dgn invest miliar USD masak sih mau rugi ampe nggak bisa bikin barang bagus yg tdk ketinggalan teknologi:)

Andreebdg
15-08-2008, 20:29
Kalau udah bicara GPU+CPU tech, amd memang paling depan. CPU dari Nvidia ? GPU dari intel ? .. Ada yang pernah coba :D???

aveo
15-08-2008, 20:44
Kalau udah bicara GPU+CPU tech, amd memang paling depan. CPU dari Nvidia ? GPU dari intel ? .. Ada yang pernah coba :D???

I don't know for sure and i'm not sure INTEL can to produce good GPU, INTEL history always fail to produce good GPU

r3k4ty0_d35u
15-08-2008, 20:52
Kalau udah bicara GPU+CPU tech, amd memang paling depan. CPU dari Nvidia ? GPU dari intel ? .. Ada yang pernah coba ???

Buset,,gimana caranya??..


Nvidia cpunya apa??,,game2 jaman skrg ud pada gpu bound lagi..

Moso mau maen pake gma 3100??

warand
15-08-2008, 20:54
Kita lihat saja tahun depan, apa AMD benar2 ngeluarin bulldozer / Fusion sesuai jadwal. Takut kesalip intel Larabbe aja nih...

Rasengan
16-08-2008, 06:21
TheIntel-Fanboy (http://forum.chip.co.id/../members/u114547-theintel-fanboy.html) mana ya :storm::storm::storm:

r3k4ty0_d35u
16-08-2008, 07:56
Intel Fanboy kyknya ciptaan seseorang yang ga mau dihujat,,wong dia baru buat accountya kmaren..

Yo wis lah..

Namanya udah serem juga ya AMD,,bulldozer..

Apakah niat bulldozer mau nge "bulldoze" intel??...

Semoga aja bisa bersaing,,jadi banyak pilihan..

kathmandude
16-08-2008, 09:52
Tunggu ampe kluar produk jadinya aja..

IMO selama AMD blom ganti material baru, agak2 susah ngejar Intel :D

josher
16-08-2008, 10:41
ehm.. trus colokan ke monitornya pake apa?

D3vh4nD
16-08-2008, 10:49
TheIntel-Fanboy (http://forum.chip.co.id/../members/u114547-theintel-fanboy.html) mana ya :storm::storm::storm:
saya liat rasa-rasanya koq user yg disebutin di atas suka menjelek2an AMD ya,apa boleh tu?lho koq saya malah menjelek2an user lain y?hehe,parah2

ddooddddyy
16-08-2008, 11:08
TheIntel-Fanboy (http://forum.chip.co.id/../members/u114547-theintel-fanboy.html) mana ya :storm::storm::storm:


ga niat kali masuk forum chip, mo bikin rusuh....

BTW
moga-moga aja AMD ga kekurangan duit karena ginian.
kalo kurang, gw sumbang deh


(sumbang doa):D

cumiX
16-08-2008, 13:37
Bukan teknloginya duluan bos! tapi kurang kerjaan... kalo gwe sih Fusion adalah teknologinya AMD yang cuma gertak sambal doang, biar AMD kelihatan tidak ketinggalan dengan Intel.

Bukannya dulu Intelfanboy juga pada bilang OnDie Memory Controller ga lebih cpet lah, bla...bla...bla...
Lah nehalem kan malah ngikut AMD pake IMC,setelah beberapa tahun menjelek2an IMC, lo bilang gertak sambel?
itu Inovasi bung...
Untuk saat ini Intel emang lebih kenceng, tp engineer AMD lebih kreatif dan Inovatif...salute to that:worship:
IMHO mARCH ini ningkatin kemampuan multimedia processing.
Mudah2an cepet keluar, biar jelas...pengen tau performanya...
Lagipula Kalau sambelnya enak, pada pengen coba kan???:D

warand
16-08-2008, 13:53
Jadi inget si ono tuh..... BuzKay... :D:D:D
Atau mungkin kloningannya salah satu diantara kita .....:confused::confused::confused:

lbc
16-08-2008, 17:06
Jadi inget si ono tuh..... BuzKay... :D:D:D
Atau mungkin kloningannya salah satu diantara kita .....:confused::confused::confused:

dah udah :topic: aja deh, lanjutin aja topik thread ini
daripada ngebahas orang yg g jelas malah kita nambah posting yg bikin berat server chip forum tercinta ini :D.
:goteam:

3d0121ku
17-08-2008, 14:24
wew jadinya pake mobo soket terbarukah nantinya :confused:

berarti bisa 5 VGA ADD on dongsss sekalian ma yang di procnya :D

r3k4ty0_d35u
17-08-2008, 19:49
berarti bisa 5 VGA ADD on dongsss sekalian ma yang di procnya

Namanya apa ya?...

He3x...

Ada ide??..

Star fire???..

fajr
17-08-2008, 21:41
wew,, makin l;auju2 perahu laju nih AMD. emang kayanya kalo teknologi,,, AMD suka duluan,,, tapi tetap dilibas2 lagi sama intel,,,,
yah,,, semoga processor muyah2 deh dan banyak alterernativnya

jaelangkung
26-08-2008, 09:25
Mungkin namanya :BOBCAT :confused:
Stepping: B3
AMD FUSION WILL INCLUDE RV8XX VIDEO CHIP
http://xtreview.com/images/multilayout-fusion-01-r.png

AMD fusion in Q4 2009


http://xtreview.com/addcomment-id-4484-view-AMD-fusion-White-and-white-swift.html
http://xtreview.com/addcomment-id-3181-view-Fusion-graphic-with-DDR.html
http://xtreview.com/addcomment-id-5440-view-First-AMD-fusion-to-be-released-in-Dresden.html
http://xtreview.com/addcomment-id-6021-view-AMD-fusion-will-include--RV8xx-video-chip.html
http://xtreview.com/images-added.php?image=images/multilayout-fusion-01.png&id=3046
http://xtreview.com/addcomment-id-6205-view-amd-fusion-in-q4-2009.html

aveo
26-08-2008, 19:06
Tapi tidak semua orang memandang FUSION secara positive, misal pesaing AMD, mereka katakan kalo FUSION itu do not make sense, nih komentar mereka :

Nvidia: AMD’s Fusion Does Not Make Sense, Intel’s Larrabee Is a GPU of 2006, PhysX and CUDA Are The Future

Nvidia Keeps Criticizing Rivals’ Products
by Anton Shilov (anton@xbitlabs.com)
08/25/2008 | 09:29 AM

Just ahead of its Nvision event that kicks off on Monday, Nvidia Corp. decided to once again share its view on the future of computer industry and the products of its competitors, ATI, graphics product group of Advanced Micro Devices, and Intel Corp., who yet has to reveal its discrete graphics processing units (GPUs).
Nvidia: CPU-GPU Does Not Make Sense…

http://view.atdmt.com/MRT/view/fdrtdwxp1110000131mrt/direct;at.mrtwxp00349725/01/?ord=41589933226120823
http://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/BannerSource.asp?FlightID=576868&Page=&PluID=0&Pos=9 (http://dynamic.fmpub.net/adserver/adclick.php?bannerid=28303&dest=http%3A%2F%2Fbs.serving-sys.com/BurstingPipe/BannerRedirect.asp?FlightID=576868&Page=&PluID=0&Pos=9)http://dynamic.fmpub.net/adserver/adlog.php?bannerid=28303&clientid=0&zoneid=0&cb=417418131Since the merge between AMD and ATI Technologies in late 2006, the newly formed company has been working on development of central processing units with built-in GPU core. In fact, Intel is also developing its processors that feature graphics processing capabilities. The new chips will hardly offer truly high performance, but will reduce the amount of energy computers consume, their sizes and eventually pricing. But Nvidia believes that such products, which AMD calls Fusion, do not make any sense.
“Joining both components on the same die doesn’t buy you that much. It’s not like there’s a real bottleneck there. And every square millimeter you add to the die is a very expensive millimeter. It’s an incremental expense, not a linear function. It’s cheaper to separate them,” said John Montrym, the chief architect of Nvidia G200, the GPU that powers GeForce GTX 200-series GPUs, reports PC Pro (http://www.pcpro.co.uk/news/220947/nvision-larrabee-like-a-gpu-from-2006.html) web-site.
For years entry-level personal computers relied on core-logic sets with built-in graphics core, as such a chipset is cheaper than discrete core-logic and graphics card. Nvidia also has a lineup of such chipsets, but there is a problem for the company: once AMD and Intel launch their CPU-GPU products, hardly a significant amount of customers would need those chipsets with integrated graphics, which is a reason why Nvidia reportedly plans to halt its core-logic business (even though Nvidia denies it has such intentions).
“The class of buyer who buys that type of graphics isn’t really buying graphics. They don’t care about it. You’re working out what you can really afford to put on a CPU, and you’re selling it to a customer who doesn’t care. The economics don’t make sense,” said Andy Keane, general manager of Nvidia’s GPU computing group.
It is not completely clear why Nvidia still sells integrated chipsets compatible with AMD’s and Intel’s CPUs to people, who do not care about performance of graphics cores inside their PCs.
… Intel’s Larrabee Also Makes No Sense, It’s a GPU from 2006 …

Intel plans to enter the market of discrete graphics processors sometime in 2009, but while it has released certain details of its chip, it has never disclosed any specifications, which allows its competitors to claim that Larrabee will never become a success.
“There’s an incredible amount about Larrabee that’s undefined. You can’t just say ‘it’s x86 so it’s going to solve the massively parallel computing problem’,” said Mr. Keane.
Intel hopes that x86-compatible processing engines inside its Larrabee GPU will allow it to offer better programmability compared to existing ATI Radeon or Nvidia GeForce products while still retaining compatibility with DirectX and OpenGL application programming interfaces. One of the problem is that Intel’s Larrabee substitutes certain traditional graphics processors’ blocks, such as render back ends (RBEs) with software implementation, something, which may greatly reduce actual performance of the solution.
“Intel is not a stupid company. They’ve put a lot of people behind this, so clearly they believe it’s viable. But the products on our roadmap are competitive to this thing as they’ve painted it. The reality is going to fall short of the optimistic way they’ve painted it,” said Mr. Montrym.
In addition, Mr. Montrym quoted technology analyst Peter Glaskowsky as saying that Intel’s Larrabee would demonstrate performance on par with ATI or Nvidia solution from 2006.
“As Peter Glaskowsky said, the ‘large’ Larrabee in 2010 will have roughly the same performance as a 2006 GPU from Nvidia or ATI,” Mr. Montrym claimed.
Mr. Glaskowsky denied that he made such a claim and said that Nvidia mis-quoted him.
“What I actually described (http://news.cnet.com/8301-13512_3-10006184-23.html)as equating to ‘the performance of a 2006-vintage... graphics chip’ was a performance standard defined by Intel itself – running the game F.E.A.R. at 60 fps in 1600 x 1200-pixel resolution with four-sample antialiasing,” said (http://news.cnet.com/8301-13512_3-10024280-23.html) Mr. Glaskowsky.
The problem with Intel Larrabee performance is that Intel has not defined performance, but offered estimations of performance and scalability of its future graphics architecture. Still, despite of not having any details about actual speed of Larrabee, Nvidia called the chip due in 2009 or 2010 as one having “roughly the same performance as a 2006 GPU from Nvidia or ATI”.
… CUDA and PhysX: That’s The Future, Says Nvidia

Nvidia admits that it underestimated performance of ATI Radeon HD 4850 and 4870 graphics cards and now faces tough times on the market. However, the company will work harder from now on.
“We underestimated ATI with respect to their product. We’ve looked very closely at this, and we know there are certain things we can do better. There will be improvements to things from all angles: there are some easy fixes in the software domain that will soon be forthcoming. Believe me, it’s a very prime focus of ours,” said Mr. Montrym.
But the company claims that thanks to its compute unified device architecture (CUDA) compiler as well as PhysX application programming interface, owners of the GeForce 8, 9 and GTX 200-series graphics cards will still get benefits. He did not indicate how can gamers take advantage of CUDA, which is aimed mostly at non-consumer applications.
“ATI did not spend on things like PhysX and CUDA. But we believe that people value things beyond graphics. If you compare only on graphics, that's a relative disadvantage to us, but the notion of what you measure a GPU on will change and evolve. We are forward-looking. And sometimes, when someone is forward-looking, they get a little bit ahead of the game. And that's kind of where we are,” said Mr. Montrym.

Rx-178
26-08-2008, 19:41
Wah tambah lama nVidia tambah seneng sesumbar n njelek2in produk orang.
Kita liat aja apa bener "CUDA and PhysX: That’s The Future".
Heran bener sama perusahaan yang satu ini.
Tambah tua tambah sombong aja.

Biasanya yang sesumbar itu yang bakal kalah...

Mari kita tunggu hasilnya!!!

najibnet
26-08-2008, 21:20
performanya gimana ya? CPU sendiri GPU sendiri?

Kuro_kucing_robot
27-08-2008, 00:59
wa... mungkin ga masuk akal buat Nvidia..
tp bwat ati/amd mungkin aj!:D

gmn ya performanya??
X2+R800...:confused::confused:

andhi_sg
27-08-2008, 02:01
Mungkin aja kok CPU en GPU berbarengan, tinggal tech nya aja gmn. Moga2 AMD-ATI bisa ketemu tuh solusinya yg terbaik buat CPU-GPU :)

yauri27
27-08-2008, 02:16
Ada bagusnya juga sih sepaket tuh cpu dan gpu jadi sekali aja kita belinya udah sip, tapi menurut gua sih ini lebih ke industri dan profesional mungkin soalnya dari segi bisnis lebih menguntungkan kalo cpu dan vga dipisah kaya sekarang orang harus beli proc dan vga dan makin sering upgradenya, lagian gua juga masih ragu sih kalo GPGPU nya bisa lebih kenceng dari proc dan vga yg terpisah tapi yah kita liat aja moga2 sukses dan oke buat gaming dan harganya tentunya masih rasional.

silencer2
27-08-2008, 09:27
Mungkin mereka bilang non sense tu karena mereka ga bisa bikin yang seperti itu. Liat aja G45-nya intel performancenya beda 50% dari 790GX, belum daari price&power consumption. Coba kalau ntar Fusion bisa sukses, berani taruhan mereka akan ngekor bikin produk yang hampir sama. Memang untuk sekarang hal itu "sepertinya" sulit tapi sapa tau kedepannya bisa. Bukannya semua teknologi itu berasal dari mimpi?

aveo
27-08-2008, 11:51
Mungkin mereka bilang non sense tu karena mereka ga bisa bikin yang seperti itu. Liat aja G45-nya intel performancenya beda 50% dari 790GX, belum daari price&power consumption. Coba kalau ntar Fusion bisa sukses, berani taruhan mereka akan ngekor bikin produk yang hampir sama. Memang untuk sekarang hal itu "sepertinya" sulit tapi sapa tau kedepannya bisa. Bukannya semua teknologi itu berasal dari mimpi?

1.000% betul bro, semua ini khan asalnya dr mimpi dan mimpi akan terwujud dari 1 hal penting yaitu langkah pertama, makanya kadang kita juga melihat kenyataan bahwa intel sekarang status nya adalah pengekor teknologi AMD spt seri Core yg tdk mementingkan speed lagi spt jamannya P4 & PD, trus dgn nehalemnya yg niru AMD total dgn IMC nya, trus Triple channelnya yg niru abis Hypertransport, trus EM64T yg niru total AMD64

so ini mungkin kayak iklan ya "The Other can Only the Follow"

r3k4ty0_d35u
27-08-2008, 14:41
Update ttg 1st generation fusion!!!...

Silakan liat page 1..

He3x...

D3vastator
27-08-2008, 15:59
Yg penting: "Kita butuh bukti, bukan janji (bualan doang)".

budi0mulia
27-08-2008, 17:17
setuju aja deh ...
ditunggu AMD strikes back ...

logikanya gpu dan cpu bisa, tapi ada benernya yang bos nvidia bilang, gak gampang, dan gak bakal murah .... tapi who know ... emang gak gampang dan gak murah tapi amd bisa keluarin 4850&4870 dengan harga yang mungkin gak pernah dipikirkan oleh nvidia itu sendiri. makanya dari roadmapnya masih cukup jauh sampe ke posisi itu...
LONG WAY BUT WORTH TO WAIT, ISN'T ??

gw gak berharap mereka gabungin phenom dan 4850 jadi satu, gabungin x2 dengan 3650 aja, yang laen bakal kebakaran jenggot? ada kemungkinan emang phenom dibuat 3 core, 1 lagi buat gpu....

sebenernya yang bikin nvidia koar2 gini juga pasti gara2 bisnis ... AMD lagi dalam masalah keuangan, dia gertak sambal seperti ini juga dengan tujuan nilai sahamnya menanjak, pasar saham mulai percaya lagi mereka masih punya something(tepatnya investor), sehingga bisa bertahan sampai semua impiannya bisa jadi kenyataan (cpu+gpu in 1 die). dan nvidia berusaha menjatuhkannya dengan pernyataan ini biar sukur2 publik percaya sama dia, dah AMD keburu bangkrut sebelom keluarin semua itu.

kalo soal CUDA dan PhysX, PhysX emang pasti bakal jadi next big thing(atau tepatnya udah?), dan kemungkinan 1 taon kedepan semua GPU bakal punya physx. tapi CUDA, bakal ada pertarungan sengit dengan Intel, bisa jadi next big thing, ato next trash thing.... battle dalam wkt dekat ini ada di CUDA vs Nehalem ....
AMD tunggu 1-2 taon lagi buat unjuk gigi...

yauri27
27-08-2008, 23:20
Sebenarnya dalam situasi CPU+GPU ini posisi nvidia paling terjepit soalnya dia gak punya CPU sedangkan lawannya intel dan amd punya kedua2nya yaitu cpu dan gpu jadi bagi intel dan amd lebih mudah untuk masuk ke arah CPU+GPU ini.

Dan satu hal lagi nvidia bakal makin terjepit soalnya marketnya makin tergerus dengan hal ini, liat aja sekarang nvidia di segmen low end makin terjepit soalnya di notebook lebih banyak yg make integrated vga intel kan dibanding nvidia, dan untuk kantoran juga vga onboard intel kan udah cukup, hal ini udah bikin market low end nvidia hilang banyak.

Nantinya jika AMD Fusion ternyata sukses ini bakal jadi pukulan terberat buat nvidia rasanya, saat ini nvidia mulai mendekati via dan katanya bakal mendukung via nano serta platform via, ini salah satu usaha nvidia untuk memberikan perlawanan kepada rivalnya dengan mulai masuk ke segmen mobile yg meskipun margin keuntungannya lebih kecil tapi cukup menarik di mata nvidia.
http://www.anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=3391&p=3

Froodent76
18-09-2008, 17:46
source (http://www.tgdaily.com/content/view/39365/135/)


AMD got tired of its general “Smarter Choice” tagline as well and felt it was time to support its brand with something new. Starting Thursday, AMD will be using the new tagline “The future is fusion”, which, according to the company has been created from the thought of AMD’s collaboration with partners, its impact on the industry and the balance (or “fusion”) of its technology. There is no other product that exemplifies this term as much as the Fusion processor, which “fuses” AMD’s microprocessor with the graphics engine of the ATI graphics unit. In fact, it is a tagline that also refers to the merger of AMD and ATI.

AMD’s chief marketing officer Nigel Dessau said that Fusion is “the most focused articulation yet of how AMD marries innovation with collaboration in ways that can yield benefits to the marketplace greater than the sum of its parts.” In effect, the new campaign will once again aim to convince consumers that individual technologies are less important than the combination of technologies, a balance of technologies, that create an experience at “work, home and play”. It is a clear shot at Intel, reiterating that a balanced platform consisting out of a decent microprocessor and a capable graphics engine will provide a better user experience than the experience a great CPU and not so capable graphics part can deliver.

“At work, Fusion means delivering leading server performance against real-world workloads with best-in-class performance-per-Watt and powerful virtualization capabilities,” Dessau said. “At home, Fusion means enabling people to share the full range of digital content on any screen they choose. At play, Fusion builds on the AMD and ATI record of leadership in providing the first 3-D graphics processing unit and driving the graphics for both the Microsoft Xbox™ 360 and Nintendo Wii game systems.”

.................................................. .........................................

The Fusion utility (for hardcore gamers) (http://www.techreport.com/discussions.x/15536)

http://img357.imageshack.us/img357/4427/fusionxfz9.jpg (http://imageshack.us)

Coinciding with the launch of the new marketing campaign, AMD offers the Fusion for Gaming utility (beta), which allows users to fine-tune the performance of their PC for certain usage scenarios – such as gaming or mobile use. It works by shutting off certain Vista processes that negatively impact the performance or power consumption of a PC. Presets can be saved and the settings of a PC adjusted with one click.

http://img357.imageshack.us/img357/3867/imgfusion1xnz2.jpg (http://imageshack.us)

http://img411.imageshack.us/img411/6663/imgfusionprocessxnb9.jpg (http://imageshack.us)

http://img224.imageshack.us/img224/1773/amdad2ty0.jpg (http://imageshack.us)



http://img179.imageshack.us/img179/9616/amdad3ff7.jpg (http://imageshack.us)


Goodbye "Smarter Choice", Welcome "The Future is Fusion :D

t@k@d@
18-09-2008, 18:05
hooh.. slogan baru toh.. kirain fusion yang itu :D

apakah artinya AMD mulai aware masalah marketing :ask:

BTW saya kok lebih seneng sama "smarter choice" yah.. yang ini sulit dicerna :o

Ade_Passau
18-09-2008, 18:32
memanfaatkan keberadaan ATI yang semakin diatas angin, dan tentunya syarat membentuk sebuah platform udah terpenuhi dan layak untuk gaming. :thumb:
asal jangan diobral aja senjatanya ke seberang:D

saya tertarik dengan profil2 yang disediakan, bisa mematikan service2 dan fitur windows gak berguna untuk meningkatkan kinerja saat gaming:rolleyes:

semoga amd makin maju:)

fan_of_adita
18-09-2008, 18:40
Coinciding with the launch of the new marketing campaign, AMD offers the Fusion for Gaming utility (beta), which allows users to fine-tune the performance of their PC for certain usage scenarios – such as gaming or mobile use. It works by shutting off certain Vista processes that negatively impact the performance or power consumption of a PC. Presets can be saved and the settings of a PC adjusted with one click.

bahkan AMD setuju kalo vista itu gak recommended buat game karena boros energi,

btw desain wallpapernya keren banget!
ada yang versi desktop ga ya??

Rx-178
18-09-2008, 22:21
Iya sih sebenernya masi enak "Smarter Choice" tapi maw gmn lg...

PAstinya mereka uda nyesuaiin tuh ma Visi n Misi mereka.

Menyambut hadirnya Fusion Architecture kali:D

babao
18-09-2008, 23:19
yoossh...AMD new tagline...sesuai dengan planning mereka ke depannya yg ngegabungin CPU n GPU :)

moga2 sukses dah marketing-nya

razr
18-09-2008, 23:34
welcome buat jajaran produk AMD yg br :)

AMD lbh jelas dan transparan soal dukungan graphic card adapter buat prosesor mereka (A** & N*****) ketimbang pesaingnya yg gak jelas pk graphic engine dr mn.. :D

menurut gw, AMD lbh cocok u/ terjun kedunia multimedia pc yg serba terintegrasi, dengan harga yg lbh hemat & tentunya dgn produk yg berkualitas! http://forum.chip.co.id/images/icons/icon14.gif

krisnasip
18-09-2008, 23:52
Bahasa marketingnya nebeng ati yang lagi populer :laughatr:

superbudytia
19-09-2008, 00:04
gw mah ttp ajah maniak amd, AMD=TOP

ddooddddyy
19-09-2008, 04:12
Ini fusion cpu+gpu ato amd+ati? Sama yah tujuannya?

Mengubah hal yg kecil (slogan) untuk sesuatu yg menjanjikan. Moga aja ga janji manis doank.

Satu kesatuan yg saling melengkapi, sip dah.

Kalo satu ga kuat lawan satu, maen keroyokan aja berduaan

bhonenk
19-09-2008, 13:41
Semoga dg new tagline ini AMD semakin dikenal di dalam masyarakat pengguna PC khususnya dan masyarakat awam pada umumnya :)

*semoga juga harga procie Intel jadi semakin memasyarakat* :D

Kayanya marketing AMD/ATI semakin baik sekarang ini, tidak hanya fokus bagaimana menjual "fusion" mereka untuk gaming, tapi juga mengusung isu pemanasan global dan entertaiment.

*in my oppinion according to the wallpappers* :D

@ TS = GRP for you :)

tanner
19-09-2008, 13:50
keren2, smoga bikin penasaran :D

angeliavoc
19-09-2008, 14:07
look nice....
semoga kejadian phenom gak terulang di tagline..:D

grp sent bro..:D

GrieverFX
19-09-2008, 14:20
Tagline yang keren..seperti biasa..kata-kata dari AMD emang keren :thumb:

DaRk KniGhT
19-09-2008, 14:43
Harusnya dari sisi marketing menyesuaikan dengan keadaan lokal suatu negara, jadi slogannya ditambahin lagi seperti :
AMD Semakin didepan.. atau
AMD Inovasi tiada henti... atau
Pingin Irit... pilih AMD...:p

Hehehehehe :D

[Narsis Mode : ON]

fajr
19-09-2008, 23:02
Harusnya dari sisi marketing menyesuaikan dengan keadaan lokal suatu negara, jadi slogannya ditambahin lagi seperti :
AMD Semakin didepan.. atau
AMD Inovasi tiada henti... atau
Pingin Irit... pilih AMD...:p

Hehehehehe :D

[Narsis Mode : ON]

HUAHUAHAUAHAU!!!!!!! ada2 aja bro:D:D:D
tambahin ah:D

AMD,,, lebih irit,,, sayang duit

AMD,,, si gesit irit

AMD,,, Kompinya lelaki :laughatr:

phoxie_toxic
20-09-2008, 09:07
kaya dragonball aja fusion :D

DesperadoBoys
20-09-2008, 10:20
Tagline baru sih no problem... yg penting kapan yah AMDnya jadi "garang" lagi..??? :D

ndin_nurdin
20-09-2008, 10:38
mudah2an abis difusion bisa ngalahin iblis boo ya..:D:D:D
jadi inget dragon Ball uy...

evilution
20-09-2008, 11:59
hmm tagline ?? apa AMD uda tau kl disalip ma Intel,,,dan marketing pgn mncoba utk mengambil Amd ers lg?? Who Knows...:D

tp gw ttp AMDers ...idaman lelaki :D

xxx_alias
20-09-2008, 13:30
intel nyusul bikin tagline baru ga ya ?? :D saingannya udah duluan gantinya

OngeSZ Sparrow
20-09-2008, 13:41
Mangtabs...sebagai Fans Setia AMD gw akan selalu ngedukung apapun yg bisa bikin AMD maju.......Ayu Maju Terus AMD....THE FUTURE IS FUSION......

JustinXXX
20-09-2008, 14:06
Mungkin sudah saatnya si Hijau mengalahkan si Biru yah paling tidak sekarang saat yang tepat wong ATI dah beaten Nvidia dengan seri 4 nya mungkin ini saat yang tepat untuk memulai sesuatu yang baru ( Dah bosen dengan INTEL dan harganya :D ) go go Fusion

boay_1304
20-09-2008, 14:22
kaya dragonball aja fusion :D

fuuuuu....sion HAH... fusion dikantong juga harus jangan lupa;)

Dimdom
20-09-2008, 16:42
Menari disimak sepak terjang AMD untuk melawan Intel, tentunya Intel tidak akan diam saja :)

fake-one
20-09-2008, 17:05
bahkan AMD setuju kalo vista itu gak recommended buat game karena boros energi,

btw desain wallpapernya keren banget!
ada yang versi desktop ga ya??

that's why i'd prefer to use TinyVista (700mb) by eXPerience, it's just a pure OS but with DX10, smoothly running for gaming & mapping :D

aveo
20-09-2008, 17:16
ditunggu nih review nya, di compare ama si biru, apakah dgn hrg yg setara mampu menggungguli dgn konfigurasi tsb?
soalnya ada berita di toms... sbb :



AMD: We Turn Bad PCs into Super PCs!


1:10 PM - September 18, 2008 by Marcus Yam (http://www.tomshardware.com/news/amd-fusion-gaming-overclocking-tweak,6374.html#)
Source: Tom's Hardware (http://www.tomshardware.com/) – Category : CPU (http://www.tomshardware.com/news/Components,1/CPU,1/) 54 comments (http://www.tomshardware.com/news/amd-fusion-gaming-overclocking-tweak,6374.html#comments)


The first bit of “Fusion” that AMD (http://shots.snap.com/explore/53207/?key=747b1f5107fa3099008b54bea012983f&svc=Snap_LinkBubble_Shopping%257C320x250&tag=amd&src=747b1f5107fa3099008b54bea012983f&cp=linkbubble&asp=AMD&dfs=410&tol=engage) amd is releasing today is an in-house designed software utility that was described to us as being able to “turn a mainstream PC into a lean, mean gaming machine.”
Essentially, this Fusion Gaming tool is a utility that automates many of the tweaks that hardcore enthusiasts carry out in order to free up system resources for the purpose of maximizing gaming performance. The utility works by temporarily disabling background services and processes, freeing up memory and CPU cycles in an effort to make games run more smoothly.
AMD demonstrated the application to us clicking the gigantic “Fusion” button on a Windows Vista (http://shots.snap.com/explore/36122/?key=747b1f5107fa3099008b54bea012983f&svc=Snap_LinkBubble_Shopping%257C320x250&tag=windows%20vista&src=747b1f5107fa3099008b54bea012983f&cp=linkbubble&asp=Windows%20Vista&dfs=410&tol=engage) windows vista desktop, which immediately shut down usually active applications such as Skype, Google Talk, as well as many other background services. The utility will not, however, override any applications that have a shutdown or save dialog, meaning that clicking the button will still allow Microsoft Word (http://shots.snap.com/explore/38107/?key=747b1f5107fa3099008b54bea012983f&svc=Snap_LinkBubble&tag=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FMicroso ft_Word&src=747b1f5107fa3099008b54bea012983f&cp=linkbubble&asp=Microsoft%20Word&dfs=410&tol=engage) http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Word to prompt if you wish to save before closing.
This utility would be of great use to those who use shared computers, whose family members may have installed many unwanted, useless programs that clog up the system. Those with prebuilt machines with preloaded bloatware may also find that the Fusion button does wonders to free up system resources. AMD told us that the software is careful not to disable any crucial services that might make the system unstable, but does carry with it a disclaimer that it may disable security and antivirus software – though the utility setting does allow for custom settings so that the user may fine tune to his or her liking.
Besides just reducing system overhead, the Fusion tool also helps to boost performance by incorporating other tweaking tools, such as Auto-Tune for both CPU and ATI GPU, overclocking with AMD Overdrive. AMD also introduced a “Hard Drive Acceleration” setting, which enables the SATA (http://shots.snap.com/explore/96010/?key=747b1f5107fa3099008b54bea012983f&svc=Snap_LinkBubble_Shopping%257C320x250&tag=sata&src=747b1f5107fa3099008b54bea012983f&cp=linkbubble&asp=SATA&dfs=410&tol=engage) sata mode of performance over quiet.
The AMD Phenom X4 9550 Black Edition processor used as part of the demo went from a stock 2.6 GHz to 2.8 GHz, which is a conservative and safe measure for mainstream users. Those wanting to go a bit more hardcore can set more aggressive settings.
The enthusiast user, however, likely won’t find as many advantages in using the tuning utility. The extreme PC gamer (http://shots.snap.com/explore/43262/?key=747b1f5107fa3099008b54bea012983f&svc=Snap_LinkBubble&tag=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FPC_Game r&src=747b1f5107fa3099008b54bea012983f&cp=linkbubble&asp=PC%20gamer&dfs=410&tol=engage) http://en.wikipedia.org/wiki/PC_Gamer will already run a tight ship with tweaked settings and a lean OS free of excess processes.
While not being marketed as such, the tuning tool may also be applied in the other applications when pure speed isn’t the main goal. AMD said that users can set up profiles where the goal is to achieve low power consumption or decreased noise output for applications such as a home theater PC.
Regardless, the AMD Fusion tool makes isolating the full power of the system easier than ever, and is the first demonstration of the chipmaker’s new company direction.


Kalo ini dr Anandtech


AMD Fusion for Gaming Utility: Automatic AMD Platform Overclocking With a Twist
Date: Sep 18, 2008
Type: CPU & Chipset
Manufacturer: AMD (http://http//www.amd.com)
Author: Derek Wilson (derek.wilson@anandtech.com)
Page 1
AMD just released a beta version of their Fusion for Gaming tool. This application is targeted at the not-so-hardcore gamer who still wants to get the most out of his or her system. The idea is that at the press of a button that sits on your desktop, you could engage a system state that is more ... let's say ... gaming friendly.

One of the major features of this software is that it automatically overclocks both the CPU and the GPU. Because of this, AMD will only allow the tool to run on all-AMD platforms, meaning that people who run AMD GPUs on Intel CPUs and AMD CPUs with NVIDIA GPUs will not be able to benefit from this applications.
Sure, the platform focus makes sense in a lot of ways. Adding some sort of value beyond the hardware to your platform is one way to try and get more people to purchase your products, especially when one of your product lines is doing well while another is not. AMD CPUs just don't compete like they used to, and with the overclockability of many Intel CPUs, AMD needs another way to sell their hardware.

http://images.anandtech.com/reviews/cpu/amd/fusiongame/fusionadvview.jpg
If more tweaking is required or different things are needed for different games, AMD supports multiple profiles.
For an overclocking tool, we'd say it does the job, but there's something else that's even more interesting in this application. A little special sauce, if you will, that we would very much like to see available to anyone running Vista these days. But we'll get to that in a second.
The automatic overclocking for the GPU is just as simple as enabling overdrive, except you do it from a button on your desktop. Simultaneously automatically overclocking the CPU is a welcome addition for people who want to safely increase performance but don't know how or don't want to chance overclocking manually. While AMD does offer an overdrive equivalent for their CPUs, combining both CPU and GPU overclocking into one utility is convenient. But this aspect of the tool isn't really for people who already know how to overclock.
Additionally, like the overdrive feature that already exists on the GPU, clock speed and performance increases on the GPU will be temperature dependent. This means that if you are in a warm environment, you could see less benefit from the automatic overclock than someone in a cold environment. Case and component cooling is going to be key in getting maximum performance. And really adding a couple more case fans is still easier for the end user than teaching them how to effectively overclock their system. The only other issue is that performance can decrease with time while gaming because of the temperature increase in the system as it is being used. The temperature issue doesn't really impact the CPU, but then the GPU has a much large impact on overall game performance anyway.
Here's a look at some quick benchmarks we ran.

Fusion Off Fusion On (Basic Profile) Fusion On (Boost Disabled) Crysis 37 37.5 37.1 ET:QW 85.7 107.4 84.4
With Fusion on but without automatic overclocking enabled, scores were roughly the same.

The really interesting thing about this application actually has nothing to do with overclocking.
The other day, while disabling some services before doing a little light morning benchmarking, I remarked to Anand that, you know what, I wish there was a button that could just turn off anything "Vista". He inquired: "You just want Windows 2000 with DirectX 10?" Precisely. Champagne would fall from the heavens. Doors would open. Velvet ropes would part.
Later that day, AMD calls us up to tell us about Fusion for Gaming and how, in addition to one-touch automatic clock adjustment, their tool would also shut down any specified applications and Vista services that were not needed or wanted during gameplay. Hitting the button to turn off overclocking also restarts all these applications and services. AMD is giving me exactly what I asked for. And it's not that I couldn't do it all myself: it's just that it takes forever to make sure Vista is running the way I want it to for my benchmarks.

http://images.anandtech.com/reviews/cpu/amd/fusiongame/fusioneditprofile.jpg
Each profile can be edited to specify exactly what to turn off and on.
Honestly, without the overclocking bit, average performance doesn't really improve from a clean Vista install. But Vista is known for its random decisions to do something in the background that really isn't necessary while a game is going on. Every once in a while we'll see a random hiccup or pause that has nothing to do with the game or the hardware. Doing multiple benchmark runs reduces this as a factor in our tests, but it still affects people who actually play games, and it's not something that is consistent or predictable.
But the biggest benefit to the average non-enthusiast consumer would probably be shutting down background applications and restarting them. Things like Windows Defender and virus scanners and messaging programs and email programs and all the little random stuff people like to have up and running while they are surfing the web or getting work done. Any one of these programs might not really impact performance, but having a lot going on just increases the chance of stability and performance issues. An easy way not only to shut all this down, but also to bring them all back up, would go a long way in helping average gamers get more out of their system.
My wife Laura, for example, loves playing Civilization. But her computer, in addition to being a little underpowered, has a bunch of stuff running on it all the time. I had to teach her how to go through and shut everything down in the notification area of the taskbar and how to kill running processes from the task manager. This isn't something she likes doing -- she just wants to play her game. I told her about this button and she really wanted it.
Of course, then I had to tell her she can't have it because she has an Intel processor in her computer and AMD requires the tool only be run on their hardware. She was not happy about that. Especially since she saw that this functionality clearly has nothing to do with hardware.
When I asked her if this software would motivate her to buy AMD hardware, she said she would continue to go after the fastest hardware she could get within her budget. If that happened to end up with an all AMD system then she'd love to use the tool, but it wouldn't change her purchasing decision.
Our strong suggestion to AMD is to make a "lite" version of the software that only handles shutting down and restarting applications and services that would run on all hardware. Part of our request is selfish: we would really like to have this to aid in improving benchmark consistency. But we also think this would have a lot of appeal to every gamer out there who has ever had to shut down an application, turn off a background task, or kill a process before running a game. While this doesn't cover everyone that plays games, it is going to be a very sizeable chunk.
I've briefly looked around but haven't found any other tool like this out there. AMD has the opportunity to really fill a niche here. If they position themselves as the standard for this type of software, they stand to benefit quite a bit from it. We do understand the platform focus, but there is a major branding opportunity here if they open up a cut down version of the software to all gamers. Imagine if every Intel + NVIDIA system had an AMD button sitting on the desktop. That wouldn't be a bad move for AMD by a long shot.
The enthusiast market is always going to be determined by hardware performance, and no software is going to change that. Of course, this tool is aimed at the more mainstream gamer, and with that target branding is even more important. For gamers who just want a good computer, associating a good tool with your name can go a long way. Now, I'm not a fan of marketing in general, but I'm much less a fan of unnecessarily restricting the use of software. Especially when I want to use that software. I'm just saying that it would by no means be a loss to keep the automatic overclocking bits for a platform only version and let the rest of it run on any system.
In any case, there it is. AMD Fusion for Gaming: automatic overclocking with some special sauce.

serang
22-09-2008, 15:32
wah tambah sip, belum nyantol sama Smarter Choice uda ganti The Future is Fusion. Go AMD!:)

GOLI@TH
22-09-2008, 15:58
"The Future is Fusion"... Wow..! :eek:
Garang juga slogan barunya AMD, sepertinya bakal ada 'serangan fajar' nih. Kita tunggu gebrakan baru dari AMD.

BTW, jangan lupa juga bahwa The Future is Fulus.. :laugh1:
Jaman sekarang (dan ke depannya) harga juga harus murah dong tapi tetap dengan kualitas jempolan.

Little Candle
23-09-2008, 21:35
Dan berikut ini adalah corporate signature baru...:)

http://4.bp.blogspot.com/_lK7KvQMr4dc/SNj9-fQ8twI/AAAAAAAAAU4/Kbn8kOuNLTU/s400/fusion_sig.jpg

IpanX^Teo
28-09-2008, 15:41
AMD emang TOP..
Mau pake smarter ato fusion..
Pokonya SMARTER FUSION kalo digabung sama ATI :laugh:

!!! TOP !!!

Terus Racun kami dengan Teknologi barumu

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

biggest^fan
28-09-2008, 16:51
ganti slogan sah2 aja
asal jgn cuma lips service aja
harus ada realisasinya

frenzzy41
28-09-2008, 18:22
Hahahaha . .

jd mkin sru aja neHhh . .

i hope AMD don't make a mistake again . .

kyk s phenom n0hh,,review dr AMD kren abz,,bkn takjub ajahh . .
bgtu reaL appLix Lgsg aja n0hh ke0k . .


peace Lohh . . ^^
peace . . ^^

Cang_2
28-09-2008, 20:10
Pokoknya Goooo....... AMD The Future Fusion...

tapi artinya masak gene.. AMD: Penggabungan Masa Depan?
or AMD: Masa Depan yang Digabungkan?

jadi kagak ngerti...?

kalo dlo mah AMD: The Smarter Choice = Pilihan orang2 Pintar.

truss dulu pernah liat Thread about Rivalitas Intel & AMD, ada chipper ngomong:
Orang Kaya Pilih INTEL, tapi orang Pinter AMD aje..?

hehehhehee.....

Little Candle
29-09-2008, 08:11
Pokoknya Goooo....... AMD The Future Fusion...

tapi artinya masak gene.. AMD: Penggabungan Masa Depan?
or AMD: Masa Depan yang Digabungkan?

jadi kagak ngerti...?

kalo dlo mah AMD: The Smarter Choice = Pilihan orang2 Pintar.

truss dulu pernah liat Thread about Rivalitas Intel & AMD, ada chipper ngomong:
Orang Kaya Pilih INTEL, tapi orang Pinter AMD aje..?

hehehhehee.....

Hi bro... maksud dari slogan baru AMD adalah di sini ditekankan proyek ambisius FUSION untuk menjadi andalan masa depan AMD. Jadi, hidup matinya AMD bergantung dari keberhasilan FUSION ini. Tentunya sudah pada tahu ya apa itu FUSION?

Rx-178
15-11-2008, 22:27
Update

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Analysts_Day/images/26k.jpg



AMD has announced concrete 32 nm CPU plans. These mostly consist of a new central-processor model AMD plans to adopt: the accelerated processing unit (APU). The APU marks the real fusion between x86 processing elements and stream computing elements that process graphics and accelerate general applications under a GPGPU model. The company had earlier announced plans of OpenCL support and is releasing free GPGPU support for its existing ATI Radeon graphics accelerators support in December 2008. The 32 nm chips are slated for 2011:

Ontario: A dual-core 32 nm APU specifically targeted for the UMPC. It comes in the BGA package to reduce its silicon footprint significantly
Llano: A quad-core 32 nm APU that will be ported to both mainstream notebooks and desktops.
Orochi: An enthusiast-grade ">4-core" processor featuring large cachesAMD has also listed its current industrial client-base for its existing processors, and projects growth in both industry receptions and sales of existing Phenom and Turion Ultra brands.


Sumber (http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Analysts_Day/3.html)

brewclaw
16-11-2008, 01:21
wew kalo diliat-2 code name arsitekturnya AMD makin "beragam" yach :D, BTW itu masa 4cores Deneb cuma dikasih masa produksi 2 tahun sih ?? kalo gitu mending nunggu ampe 32nm sekalian donk ??

metamorf
16-11-2008, 03:05
waduh 2011 ... masih lama dong >.<

kalo menurut gw apa ngak terlalu lama tuh roadmap AMD bwt migrasi ke 32nm nya :confused:

kmean18
16-11-2008, 12:12
Ya, saya setuju, dengan amd, namun, untuk menyudahi konflik yang terjadi, bagaimana kalau semua na jadi all in one, kayak jaman dulu itu tuh, sambil beramai-ramai menyanyikan satu nusa satu bangsa, dan membuat sebuah solusi jadi all in one, mau yangmana? Intel dengan gpu nvidia dalem 1procie? Ato amd dengan gpu intel kalau mau extrim lagi? (ekstrim herannya)

fajr
18-11-2008, 00:26
@atas,,, ada2 aja lo bro,, extrim guyonnya:D
teknologi fusion pasti memungkinkan. dan nvidia sendiri ga usah bilang ga mungkin. wong sebenernya prinsipnya sama dengan CUDA kan?

Rx-178
18-11-2008, 01:12
Ya, saya setuju, dengan amd, namun, untuk menyudahi konflik yang terjadi, bagaimana kalau semua na jadi all in one, kayak jaman dulu itu tuh, sambil beramai-ramai menyanyikan satu nusa satu bangsa, dan membuat sebuah solusi jadi all in one, mau yangmana? Intel dengan gpu nvidia dalem 1procie? Ato amd dengan gpu intel kalau mau extrim lagi? (ekstrim herannya)

AMIn deh bro kalo bisa kaya gitu, AMD-Intel maksudnya:D
Rasanya lama kelamaan juga bakal All in One lagi nih. Paling ntar VGA cuma buat para professional aja.

GARENGx2
18-11-2008, 02:01
:p:p:p cial trus INTEL... babat abiz.... :D:D:D

superbudytia
01-01-2009, 18:35
Hi bro... maksud dari slogan baru AMD adalah di sini ditekankan proyek ambisius FUSION untuk menjadi andalan masa depan AMD. Jadi, hidup matinya AMD bergantung dari keberhasilan FUSION ini. Tentunya sudah pada tahu ya apa itu FUSION?

Wih hidup matinya bos, gile, kayak dah mo perang dunia prosesor aja neh he2.... yah gw tetep aja dukung AMD...
:goteam:

aveo
01-01-2009, 21:55
Hahahaha . .

jd mkin sru aja neHhh . .

i hope AMD don't make a mistake again . .

kyk s phenom n0hh,,review dr AMD kren abz,,bkn takjub ajahh . .
bgtu reaL appLix Lgsg aja n0hh ke0k . .


peace Lohh . . ^^
peace . . ^^

heheheh, iya bro saat ini adalah yg paling tepat utk memanfaatkan kesalahan Intel dengan memaksakan proc baru yg mahal, memory mahal dan mobo mahal, cukup di imbangin ama AMD dgn mobo biasa dan memory biasa, so hrg procie jg ndak mahal:D:D:D

rafe_4ever
02-01-2009, 01:21
Yang terbaik dari harga dan perform yg bakal melaju. Percuma kalau bagus tapi MAHAL.

m4lla
02-01-2009, 18:17
Pokoknya Goooo....... AMD The Future Fusion...

tapi artinya masak gene.. AMD: Penggabungan Masa Depan?
or AMD: Masa Depan yang Digabungkan?

jadi kagak ngerti...?

kalo dlo mah AMD: The Smarter Choice = Pilihan orang2 Pintar.

truss dulu pernah liat Thread about Rivalitas Intel & AMD, ada chipper ngomong:
Orang Kaya Pilih INTEL, tapi orang Pinter AMD aje..?

hehehhehee.....

bukannya kalo diartiin jadi

AMD : Masa depan adalah jamannya penyatuan/penggabungan

jadi kaga jaman lagi beli procie vga dan mobo beda2 pisah2 dan mahal2 :p

kalo saya mah mendingan slogannya gini

AMD : Bersatu Untuk Maju :D

HectorRuiz
03-01-2009, 01:50
wew, baca judulnya gw kira AMD + Intel fusion,, BRUAKAKK.. hal yg hampir TIDAK AKAN MUNGKIN... http://www.laymark.com/i/m/m037.gif


wogh~, nice info~

tapi panasnya kyk apa yah GPU + CPU,, ato arsitekturnya brubah 100%??

kita lihat nanti~~

Hector Ruiz emang paling Te O Pe dah~~
si ottelini lagi itung duid core i7 di blakang,, fusionnya dikelarin yeh tor... wkwkwk~http://www.laymark.com/i/m/m121.gif

Go AMD go!!


(padahal RIG barunya biru, wkwkwk)

phenominside
03-01-2009, 02:00
nice AMD,betul penamaan yang baru dari AMD neh,semakin keren aja oce

lunatics
06-01-2009, 19:32
maap klo OOT...misalkan amd dduetin ama nvidia bs jalan ga y tu amd fusionnya??

epick
06-01-2009, 20:07
Hahahaha . .

jd mkin sru aja neHhh . .

i hope AMD don't make a mistake again . .

kyk s phenom n0hh,,review dr AMD kren abz,,bkn takjub ajahh . .
bgtu reaL appLix Lgsg aja n0hh ke0k . .


peace Lohh . . ^^
peace . . ^^


iya g sebanding dengan riset teknologi mereka

BTW AMD cukup kreatif mensupport produk2 mereka paka software?
apa gara2 ada bug'nya ya :D

aveo
10-04-2009, 14:19
melihat roadmap amd, jd kerasa kalo thn 2011 tuh udah deket sih, soal nya skrng khan wis april
so AMD akan segera meluncurkan Fusion
weww watchout baby

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20090409141432_AMD_s_Microprocessors_with_Integrat ed_Graphics_Cores_to_Support_DirectX_11__Slides.ht ml

http://en.expreview.com/2009/04/09/amd-sabine-platform-to-support-directx-11-in-2011.html



AMD’s Microprocessors with Integrated Graphics Cores to Support DirectX 11 – Slides.
AMD Llano to Feature DirectX 11 Graphics Core, Rumours Indicate
[04/09/2009 02:14 PM]
by Anton Shilov
The first microprocessor with built-in graphics processing unit from Advanced Micro Devices will not only feature up to four general purpose x86 cores, but will have DirectX 11-compatible graphics engine and will also be made using 32nm process technology, which should ensure relatively low power consumption.

AMD’s first accelerated processing unit (APU), according to slides published by Expreview web-site that resemble AMD’s official notes, will be code-named Llano chip with “up to” four cores, DirectX 11 graphics processor, built-in DDR3 memory controller and so on. The new code-named Sabine platform processor infrastructure will feature FS1, BGA1 form-factors.

According to slides published by Expreview web-site, code-named Sabine platform with Llano APU will support 900-series chipset family, along with USB 3.0, USB, Serial ATA, etc.

AMD did not comment on the news-story

derex
10-04-2009, 14:33
wow mantab fusion on future...tapi kemampuan dx11 itu di bandingkan dx10 apa aja bos?..bisa liat contoh/sampelnya ngak?...thx...

phenominside
10-04-2009, 14:37
wow , gak sabar neh. pantesan intel kalang kabut dengan teknologi fusion AMD , nice2

Ninja_Biru
10-04-2009, 15:13
paling ntar caranya sama dengan yg kmrn itu, waktu masi make platform spider ( chipset 7xx, Vga 38xx dan phenom x4 ) kalo yg dragon platform nya Chipsetnya 790 FX, VGA 48XX dan Phenom II ... mo liat yg utk directx 11 ntar kek gimana ...

Noell
10-04-2009, 22:11
gw rada kurang ngerti ama ni Fusion ?
jadi inti nya nanti kalo uda keluar, bakal keluar processor yang mainstream kaya Kuma gw skrg misal nya
$63 dollar
ngak usa beli graphic card lagi ?
performance nya gimana ?
sekelas 7850 kah ? (dengan asumsi taon 2011 itu da keluar 3 generasi vga lagi)

NaturaL
10-04-2009, 23:03
tinggal menunggu hari aja nih.. mudah2an AMD bisa nandingin inteL lagi :)

e1miracle
10-04-2009, 23:17
tinggal menunggu hari aja nih.. mudah2an AMD bisa nandingin inteL lagi :)

nunggu bulan bos bukan hari, bahkan tahun, selagi 2011 bukan bulan sebelas ato tanggal 11.

btw harus siapin duit lag dhe. cape. kayaknya gua kerja buat amd/intel deh. ato mestinya g kerja di perusahaan intel/amd aja.:D:D:D (paling jadi tukang sapu n bersih2):laughatr:.

AMD minded
10-04-2009, 23:18
paling ntar caranya sama dengan yg kmrn itu, waktu masi make platform spider ( chipset 7xx, Vga 38xx dan phenom x4 ) kalo yg dragon platform nya Chipsetnya 790 FX, VGA 48XX dan Phenom II ... mo liat yg utk directx 11 ntar kek gimana ...

nope..bro baca quotenya TS ga c?:D
GPUnya integrated di dalem CPU...jadi accelerated processing unit
sepertinya sudah lama ada isu AMD mo bikin kaya gini. tapi belon ada berita jelasnya...btw nice info @TS:)

dotcomgea
11-04-2009, 05:05
Sejauh pemahaman gue baca tentang AMD fusion adalah membuat dalam satu system yang didalamnya mencakup permorfance yang optimum, efisiensi energy yang optimal, dengan harga yang minimal.

untuk mencapai hal tersebut AMD mencoba mencari titik temu terutama dengan menggunakan CPU-GPU-MOBO yang tentunya didukung software untuk mencapai kondisi high performance, high efficiency dan low cost. Pada generasi sebelumnya AMD masih mengejar produknya untuk menjadi highest performance, namun sekarang AMD menambahkan dua aspek lagi yaitu highest efficiency dan lowest cost.

Untuk saat ini bagi yang punya platform AMD processor, ATI graphic dan AMD chipset sudah bisa mencoba teknologi fusionnya AMD, namun kedepannya AMD akan tetap mencoba menyusun satu kesatuan system yang lebih baik yang bukan hanya mengejar highest performance seperti pada generasi kedua tapi untuk generasi ketiga ini (fusion) juga mengejar highest efficiency dan lowest cost.

CMIIW :D

aveo
11-04-2009, 07:02
paling ntar caranya sama dengan yg kmrn itu, waktu masi make platform spider ( chipset 7xx, Vga 38xx dan phenom x4 ) kalo yg dragon platform nya Chipsetnya 790 FX, VGA 48XX dan Phenom II ... mo liat yg utk directx 11 ntar kek gimana ...

hmm, bro, sebenarnya kita tuh ndak sadar kalo fusion yg skrng di lakukan via software tuh cuman analisa atau percobaan aja utk diambil sampel nya apakah cara berpikir insinyur mrk tuh ada hasilnya........ dan wewwww ternyata mendongkrak kinerja nya betul khan, nah dr dasar itulah maka mrk akan membuat fusion berupa hardware atau kasarnya hasil td disempurnakan dalam bentuk hardware sehingga kita akan mendapatkan lonjakan kinerja yg signifikan ditambah dgn card vga yg dijual umum ( Fusion (CPU + GPU + DX 11) + VGA + Memory DDR3 ) wewww coba bayangin, nah apalagi digabung ama Hybrid CrossFire generasi terbaru yg di optimalkan buat Fusion
nggak kebayang deh..............

Rasengan
11-04-2009, 07:47
Inti Dari Fusion Ini adalah Menggabungkan 2 Tools dari AMD yang Bekerja secara bersamaan yaitu "AMD Overdrive" + "CCC" , "hardware acceleration" dan "AMD Boots"

Dengan menabahkan AI profile untuk hardware2 yang terpasang bersama game yang dimainkan..

jaelangkung
11-04-2009, 07:56
Fusion udah dekat (http://forum.chip.co.id/amd-processor-represented/129885-fusion-udah-dekat.html) dan SABINE THE FIRST PLATFORM FOR FUSION PROCESSORS (http://xtreview.com/addcomment-id-8542-view-Sabine-the-first-platform-for-fusion-processors.html)


During November last year we learned, that AMD company intends to present llano processors with the integrated graphic core and bulldozer architecture in 2011. These processors will be used in the desktop and mobile segments, they will include four core, equipped with 4 MB cache and released on 32 nm technology. Graphic cores must ensure support to directX 11, and they will include a DDR3 memory controller . Associate reported additional details about the promising mobile platforms AMD. Thus, in the following year will appear danube platform , in composition of which will enter the processors champlain with DDR 3-1066 support. The design concept socket S1g3 will replace the Socket S1g4.


http://xtreview.com/images/Amd%20plans%202011%2001.jpg



Sabine platform , will include the 32 nm processors llano and it will be released in 2011. The memory controller will obtain DDR 3-1600 support, the processor graphic system will support DirectX 11 and UVD 3. The south bridges sB9xxM will ensure support to sixteen ports USB 3.0, and also built-in TSCAP and frequency generator .

anas f
11-04-2009, 08:09
wew...2011 ya?huehuehuehue cukup waktu buat nabung:D:D,grp sent n thank's infonya

dando
24-08-2009, 23:35
seep mesti persiapan lagi neh..

Dr Steinz
30-08-2009, 00:15
ngga sabar nh pengen nyobain platform fusionnya AMD :D

enter aja
30-08-2009, 14:29
waduhh kudu nabung ne:D
hidup AMD....muyah namun maknyosssssssssssssss

Damar.N
30-08-2009, 14:55
ini mah udah ketauan........mahal....:laugh:
btw....AMD fusion ini tetep bisa pake GPU kubu ijo gak??..(karena ini sudah tergabung menjadi 1 (CPU AMD + GPU ATi)...wah...socketnya ganti...berarti beli mobo lagi..:tooth:..gak sanggup dah ane..:tooth:

kiraz
30-08-2009, 15:08
ini mah udah ketauan........mahal....:laugh:
btw....AMD fusion ini tetep bisa pake GPU kubu ijo gak??..(karena ini sudah tergabung menjadi 1 (CPU AMD + GPU ATi)...wah...socketnya ganti...berarti beli mobo lagi..:tooth:..gak sanggup dah ane..:tooth:


wew 3 taun lagi bisa lhaaaaaaaa......

Damar.N
30-08-2009, 15:13
nahhh.....3 taun lagi gw belom tentu punya duit...:laugh:...kalo sekarang sih gw pasti bokek 100%..:laugh:...(semoga ada yang beliin gw AMD fusion..:D:bolt:)

Magician
03-09-2009, 17:31
http://forum.chip.co.id/amd-processor-represented/139396-amd-fusion-render-cloud-future-fusion-alright.html

fusion in action.

jaelangkung
04-09-2009, 06:56
mr. pesulap udah turun gunung....... :)
menuju tkp