Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

* Kisah Nyata *

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • * Kisah Nyata *

    film/drama/sinetron/dan sejenisnya baik dari dalam negeri maupun dari luar negeri, yang mana sih yang bener-bener diangkat dari sebuah kisah nyata dan apakah film/drama/sinetron/dan sejenisnya tersebut bener-bener murni di buat berdasarkan kisah nyata tanpa dikasih bumbu garam, gula, maupun sejenisnya. Yang mana aja sih...?!

    salam hangat,
    ~dennsyah
    Last edited by dennsyah; 19-12-2006, 04:32. Reason: Keindahan sebagian daripada Iman

  • #2
    Ichi Rittoru No Namida / 1 Litre of Tears

    salah satu drama jepang yang ini mungkin salah satu contoh cerita yang diangkat dari sebuah kisah nyata, dibuat secara sederahana atau secara biasa, namun menghasilkan nilai yang luar biasa. saya salut dengan drama yang ini dikarenakan hasil dari produksi drama ini profit nya bukan hanya dinikmati oleh produser atau crew-crew nya saja, namun bagi hasil dengan keluarganya. untuk jelasnya simak saja secuil beritanya, dan lengkapnya (kalau mau nonton) bisa saudara/i cari sendiri dramanya :

    Details :
    • Title: 1 Litre of Tears
    • Title (romaji): Ichi Rittoru no Namida
    • Also Known As: One Litre of Tears / A Diary with Tears
    • Format: Renzoku
    • Genre: School, Romance, Health
    • Episodes: 11
    • Viewership ratings: 15.31%
    • Broadcast network: Fuji TV
    • Broadcast period: 2005-Oct-11 to 2005-Dec-20
    • Air time: Tuesday 21:00
    • Theme Song: Only Human by K
    • Insert Songs:
    Konayuki by Remioromen 3/9 by RemioromenSynopsis 1 :
    15-year-old Ikeuchi Aya was an ordinary girl, the daughter of a family who works at a tofu shop, and a soon-to-be high schooler. However, odd things have been happening to Aya lately. She has been falling down often and walks strange. Her mother, Shioka, takes Aya to see the doctor, and he informs Shioka that Aya has spinocerebellar degeneration - a terrible disease where the cerebellum of the brain gradually deteriorates to the point where the victim cannot walk, speak, write, or eat. A cruel disease, as it does not affect the mind in the least. How will Aya react when told about her disease? And how will Aya live from now on?

    Synopsis 2 :
    This beautifully moving drama is based on the real-life struggles of a 15-year-old girl named Aya who suffered from an incurable disease, but lived life to the fullest until her death at 25. The script is based on the diary Aya kept writing until she could no longer hold a pen. The book that later followed entitled “One Litre of Tears" has sold over 1.1 million copies in Japan alone.
    Aya's only wish was “to live." By carefully depicting Aya's earnest desire to live, and the love of her family, friends, and lover, the drama, “One Litre of Tears" wishes to deliver her simple but strong message: “Just being alive is such a lovely and wonderful thing." ---Fuji TV

    Synopsis by Episode :Cast :Production Credits :Reviews

    This is a lot like Sekai no Chuushin de, Ai wo Sakebu. (For those who've never seen this drama/movie, it's about a girl sick with leukemia.)
    Although this is a really sad drama, I recommend it. It's tear-jerking for the most part, but definitely has its cute moments. You really grow to love each member of Ikeuchi's family also.

    by Daemonneko :
    Based on a true story, One Litre of Tears is about the life story Kitou Aya (1962-1988) a girl who had an incurable disease called Spinocerebellar Degeneration Disease (also known as SCA type 2; spinocerebellar ataxia type 2)at a young age of 15. Although the girl in the drama - Ikeuchi Aya, lived in the 21st century, her character was based on Kitou Aya's life, how she struggled and fought her disease and how she wrote her deepest thoughts until the last day she could hold a pen. Before she died, her writings were published including the poems she wrote while she is staying in a school for the disabled. This gave new hopes to people who suffers the same disease as she did and soon Aya received letters of appreciation and thanks from those people. At the age of 25, she succumbed herself into a sleep where she could no longer feel any pain.
    Ichi Rittoru no Namida is a heart-warming drama that will make people happy for the simple fact that they are alive, and will give hope to those who suffers from diseases and will make them think positive about leaving instead of giving up easily.
    I give this drama two-thumbs up!

    Episode Ratings :
    • Ep 01: 13.5%
    • Ep 02: 15.1%
    • Ep 03: 13.5%
    • Ep 04: 12.3%
    • Ep 05: 14.6%
    • Ep 06: 15.2%
    • Ep 07: 16.2%
    • Ep 08: 15.4%
    • Ep 09: 15.5%
    • Ep 10: 16.6%
    • Ep 11: 20.5%
    External Links :
    Last edited by dennsyah; 19-12-2006, 05:03. Reason: sumber : http://www.wiki.d-addicts.com/Ichi_Rittoru_no_Namida

    Comment


    • #3
      Densha Otoko / The Train Man

      Nih dia salah satu drama jepang yang dibuat berdasarkan kisah nyata true story, dari sebuah forum di internet, dibuat secara sederhana atau biasa, namun menghasilkan nilai yang teramat luar biasa. Drama ini menggambarkan seorang otaku, apa itu otaku, otaku adalah sebutan dari orang jepang untuk para maniak anime, gambler, dan sejenisnya. mari di simak secuil gambaran mengenai drama ini :

      Details :
      • Title: The Train Man
      • Title (romaji): Densha Otoko
      • Also known as: The Train Man
      • Episodes: 11, 2 Specials (2005-10-06 & 2006-09-23)
      • Genre: Romance, comedy
      • Viewership: 21.04%, SP=15.6%
      • Broadcast network: Fuji TV
      • Broadcast period: 2005-July-07 to 2005-Sept-22
      • Air time: Thursday 22:00-22:54
      Synopsis :
      A true love story turned to bestselling novel, created from the Internet BBS, 2channel to blockbuster hit movie. Itoh Misaki plays Aoyama Saori, working as an office lady at a MNC, gets into trouble with a drunkard on a train. She's saved by Yamada Tsuyoshi, played by Itoh Atsushi. As a form of appreciation, she sends him Hermes teacups. Having no experience with the opposite sex, Tsuyoshi decides to ask for help on the Aladdin Channel BBS on how to interact with Saori.

      Cast :Guests Production Credits :Awards :
      • 46th Television Drama Academy Awards : Best Drama
      • 46th Television Drama Academy Awards : Best Supporting Actor (Itoh Atsushi)
      • 46th Television Drama Academy Awards : Best Supporting Actress (Shiraishi Miho)
      • 46th Television Drama Academy Awards : Best Director (Takeuchi Hideki)
      Last edited by dennsyah; 19-12-2006, 04:56. Reason: sumber : http://www.wiki.d-addicts.com/Densha_Otoko

      Comment


      • #4
        Musashi

        Musashi adalah seorang jepang keturunan samurai, drama ini ibaratkan sebuah dongeng atau taiga, menceritakan kehidupan samurai tempo dulu. Bukunya dijual diatas 100rb-an, cukup mahal... simak secuil beritanya :

        Details :
        • Name: MUSASHI
        • Episodes: 49
        • Sub-Genre: Taiga drama, historical
        • Broadcast network: NHK
        • Broadcast period: January 5 thru December 7, 2003
        • Broadcast time: Sundays at 8:00pm
        Synopsis :
        The 42nd NHK Taiga Drama is MUSASHI. Many Japanese history buffs are familiar with The Book of Five Rings written by Miyamoto Musashi in the 17th century. Musashi's treatise on strategy and the way to lead instantly became the business executive's bible when the translated version hit the bookstores more than three hundred years later.
        In 2003, the story of this legendary swordsman-philosopher-painter comes to life in the NHK Taiga Drama MUSASHI. Based on the famous biography written by Yoshikawa Eiji, this taiga drama boasts a list of stars that reads like a Who's Who of screen and television.
        Orphaned before he was ten years old, Musashi (his real name is Takezo, so you'll hear his childhood friends call him by that name) grows up skilled in the martial arts. During the Battle of Sekigahara, he fights on the side of the losing Toyotomi forces, but eludes the enemy as they hunt down the vanquished soldiers. He then spends years wandering the countryside mastering the sword, becoming a stronger samurai. As his fame spreads throughout the nation, men seek him out to test their skills against him--most notably Sasaki Kojiro who faces Musashi in the ultimate Duel at Ganryujima.

        --- KIKU-TV, re-written by groink

        Cast :


        Correlation Chart
        (scan by groink)
        Production Credits : Notes :
        • MUSASHI is the first NHK taiga drama ever to have its name consist of roman characters in the NHK catalog. In all other taiga dramas up to this point (2005), romanization of the series' names occured after production.
        External Links :
        Last edited by dennsyah; 19-12-2006, 04:58. Reason: sumber : http://www.wiki.d-addicts.com/Musashi

        Comment


        • #5
          Re: Musashi

          Selain Jepang, yang dari Indo atau Barat apa ya ??

          Comment


          • #6
            Re: Musashi

            Kalo gw gak percaya cerita itu dari kondisi sebenarnya pasti sudah di dramatisir... sedikit dibuat lebih heboh dari kejadian sebenarnya..
            bener-bener murni di buat berdasarkan kisah nyata tanpa dikasih bumbu garam, gula, maupun sejenisnya

            Comment


            • #7
              Re: Musashi

              Originally posted by culasatu View Post
              Kalo gw gak percaya cerita itu dari kondisi sebenarnya pasti sudah di dramatisir... sedikit dibuat lebih heboh dari kejadian sebenarnya..
              setuju, kalau beneran murni gak ada kayaknya lha wong pemaennya aja udah beda ama yang punya kisah aslinya...
              Film kategori Dokumenter saja terkadang masih timbul kontroversi soal kebenarannya

              Comment


              • #8
                Re: Musashi

                @xander
                masi kesel ma RCTI *tendang2 meja*.. loh...

                itu nayla... bilangnya fiksi... tapi nyontek abes ama ichi ritoru..

                Comment


                • #9
                  Re: Musashi

                  "Cerita ini hanyalah fiktif belaka, jika ada kejadian dan nama tokoh yang sama hanyalah sebuah kebetulan"

                  Jelas2 nyontek, dan yg dicontek itu kisah nyata, darimana koq bilang fiksi......
                  ckckck.....

                  Btw, Densha Otoko ada link utk dl ga?? no torrent ya....klo ada yg tau PM gw plizzz.....

                  Comment


                  • #10
                    Quote!

                    Originally posted by xander
                    Selain Jepang, yang dari Indo atau Barat apa ya ??
                    kayak ada, gak mungkin gak ada, makanya threads ni dibuat biar kita bisa saling share mengenai semua film/drama/sinetron yg bener2 daingkat dari sebuah kisah nyata yang di buat tanpa diberi bumbu2 tambahan.

                    Originally posted by LegendKiLLeR
                    Btw, Densha Otoko ada link utk dl ga?? no torrent ya....klo ada yg tau PM gw plizzz.....
                    cobain di wiki.d-addict.com atau d-addict.com
                    alamat lengkap torentnya gw dah lupa, abis dah lawas bgt
                    cek in aja sendiri brow... banyak kok!

                    Originally posted by culasatu
                    Kalo gw gak percaya cerita itu dari kondisi sebenarnya pasti sudah di dramatisir... sedikit dibuat lebih heboh dari kejadian sebenarnya..
                    ok! gw setuju... hanya saja kalo di dramatisirnya sudah kelewat batas kan dah gak seruw lg... karta fakta sebenernya sudah gak ada. salah satu contoh pemburaman trerhadap sebuah sejarah dari sebuah film yaitu fil dokumenter G-30-S/PKI apakah film dokumenter itu benar adanya? bahwa soeharto sebagai hero bangsa ini?! nei... nei... nei... gw rasa itu bener2 salah satu contoh pemmburaman sejarah dari sebuah film.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Musashi

                      * mengesampingkan soal dorama 1 liter of tears yg dibajak *
                      kl ada kisah nyata diangkat ke dalam suatu serial biasanya ga 100% difilemkan semua, pasti ada bagian2 yg diedit karena menyesuaikan keadaan atau merahasiakan nama orang yg kisah-nya diangkat ke layar kaca

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by omi View Post
                        * mengesampingkan soal dorama 1 liter of tears yg dibajak *
                        kl ada kisah nyata diangkat ke dalam suatu serial biasanya ga 100% difilemkan semua, pasti ada bagian2 yg diedit karena menyesuaikan keadaan atau merahasiakan nama orang yg kisah-nya diangkat ke layar kaca
                        emang betul, pasti ada edit sedikit.
                        btw, apa aja kira yg diangkat dr kisah nyata?

                        Comment


                        • #13
                          Re: * Kisah Nyata *

                          "kisah ku" >>>>> blom di filmkan

                          Comment


                          • #14
                            Re: * Kisah Nyata *

                            Originally posted by xcoux View Post
                            "kisah ku" >>>>> blom di filmkan
                            Kisah tentang apa??Penyakit??Kehidupan??

                            Comment


                            • #15
                              Re: * Kisah Nyata *

                              Originally posted by dennsyah
                              emang betul, pasti ada edit sedikit.
                              btw, apa aja kira yg diangkat dr kisah nyata?
                              wah kl dorama gw kurang tahu, tapi kl filem-filem bioskop hollywood suka kan? contoh yg gw inget : titanic

                              gimana dengan sinetron hidayah yg katanya diangkat dari "kisah nyata" majalah "hidayah"?

                              Comment

                              Working...
                              X