Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

    Ini dia bagi yang ingin memasukkan update terbaru untuk windows vista kedalam installasi windows vista, sehingga nantinya dvd installasi windows vista selalu uptodate, tanpa harus selalu connect ke internet untuk mendownload update terbaru, ketika windows vista diinstall ulang.
    Selain itu saya berterima kasih ke saudara Arneh dari situs http://www.winbeta.org, yang telah memberikan tips dan trik tersebut.

    sebelumnya download terlebih dahulu tool ini: http://www.winbeta.org/nfo/TweakGuid...esSkeleton.rar dan http://www.winbeta.org/nfo/TweakGuid...de/Updates.zip

    A few days ago I started to look at the possibility of easily integrating Windows Vista hotfixes directly into Vista's install.wim. Like many users, I prefer to have an install image that's up to date with the latest Hotfixes without having to download them from Windows Update.

    Fortunately Microsoft have made it extremely simple by providing the tools necessary for free on their web site. Following is a short guide on the basics of Hotfix integration using the 32-Bit Ultimate Edition of Vista as an example and a download of a batch script skeleton that will help you get started.

    System Requirements:
    -Windows AIK (specifically peimg, imagex)
    -OS: Windows Vista (Note: Windows XP can be used as long as you use the Expand utility provided in the AIK)
    -Original Vista ISO/DVD

    Difficulty: Medium - Thorough knowledge of working with the command prompt + understanding of imagex and peimg is highly recommended.

    Read more to view the Step-by-Step process...

    (Note: This guide assumes that WAIK is already installed and that you are using command prompt in the elevated mode if you are using Vista. The tools required can be found in \Program Files\Windows AIK\. Hotfix 928089 is the base example for the guide.)

    1. Obtain all the hotfixes required via http://support.microsoft.com (they'll be provided by MS in the .msu file format). To obtain the Ultimate Extras updates, look in the \Windows\SoftwareDistribution\Download\ folder of a Vista Ultimate install and search for the following cab files:

    Windows6.0-KB922812-x86.cab (Hold'em)
    Windows6.0-KB929327-x86.cab (DreamScene Preview)
    Windows6.0-KB929328-x86.cab (BitLocker)
    Windows6.0-KB930063-x86.cab (BitLocker)

    2. Expand/Extract the .msu files to obtain the .cab file required for integration (peimg requires the .cab file to integrate the hotfix). To do so, type:

    expand -F:* c:\updates\Windows6.0-KB928089-x86.msu c:\updates

    After extracting the .msu, you'll notice 4 new files in C:\updates : a txt file, an xml file and 2 cabs. The only file that's needed is the main .cab file or in this case Windows6.0-KB928089-x86.cab. The rest can be deleted including the .msu. This process should be repeated for all the .msu hotfixes.


    3. Copy the Vista DVD's contents to a temp working folder, such as c:\vistadvd\.


    4. After expanding all the .msu updates, they then need to be imported into the install.wim. Each version of Vista included in the Install.wim needs to be manually updated. So for example, if you wish to import the hotfixes into the Ultimate SKU in the 32-Bit Install DVD, use the following commands:

    Before running the imagex command, make sure you have installed the wimfltr.inf driver that's in the imagex folder.

    imagex /mountrw c:\vistadvd\sources\install.wim 4 c:\mount (where c:\mount is the folder to mount the install image to and 4 is the image index number for Ultimate)

    peimg c:\mount\windows /import=c:\Updates\Windows6.0-KB928089-x86.cab

    Import the rest of the updates by repeating the same peimg command and replacing the cab filename.


    5. Now that all of the hotfixes have been imported, it’s time to actually install the hotfixes into the Windows image. If you were to not install the hotfixes, you would be left with Windows Update asking you to install the updates however you would not be required to download them since you already have a local copy. Installing the hotfixes bypasses that issue and actually injects the hotfix into the install. Use the following command to do so:

    peimg /install=*Package* c:\mount\windows

    This command will iterate through all the packages/hotfixes that have Package in their name so it’s not necessary to repeat the command for all the hotfixes. To view all the updates and to check whether they have been installed, type:

    peimg /list /image=c:\mount\windows

    will give the following:


    Ultimate Extras are not listed because I had not integrated them in this run


    6. At this point, steps 4 and 5 need to be repeated for all the Vista editions on the DVD if you wish to update every version. To do so, you must first unmount the Vista image you were working with and then mount another image:

    imagex /commit /unmount c:\mount

    imagex /mountrw c:\vistadvd\sources\install.wim x c:\mount (replace x with the Vista image index number of your choice from the install.wim)


    7. You're nearly done. At this point, all that's left is to rebuild the ISO. To simplify things, use a tool such as vLite to rebuild the ISO so you won't be required to go through the process of extracting the boot sector and using cdimage or oscdimg to rebuild the ISO.

    Kalau mau gampang, saya punya tool lengkapnya, jadi tinggal masuk-masukin update windows vistanya, kemudian masukkin dvd windows vista, tinggal klik updatedvd.bat, nunggu jadi deh, bisa kok didownload, besar filenya sekitar 70Mb, ini linknya: http://rapidshare.com/files/18294378...dates.rar.html (enggak tahu masih aktif atau enggak)

    Semoga bisa membantu.

  • #2
    Re: Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

    Hei... Ini yang gue cari2! Gue coba dulu deh... TIA.

    Comment


    • #3
      Re: Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

      nambahin dikit, ........
      karena windows WAIK gede nya alamak bin jalik... ada kemungkinan temen2 yg bandwidth nya cekak kayak gw bakal pusing downloadnya.
      tapi, ternyata WAIK installer (dalam bentuk IMG, file images) ada di CHIP bonus DVD .... kalo gak salah edisi nomer 4 (or 5 yah?).... yang ada VistaCE (chip edition nya itu lho... )

      Comment


      • #4
        Re: Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

        Tinggal masuk-masukin update windows vistanya, kemudian masukkin dvd windows vista, tinggal klik updatedvd.bat, nunggu jadi deh, bisa kok didownload, besar filenya sekitar 70Mb, jadi kagak usah pakai Windows WAIK segala, repot kalau gitu mah. Ini linknya: http://rapidshare.com/files/18294378...dates.rar.html (enggak tahu masih aktif atau enggak)

        Comment


        • #5
          Re: Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

          @TS
          Nice Information...

          TQ so much.......

          Comment


          • #6
            Re: Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

            nice info nih......... Grp...ah...

            Comment


            • #7
              Re: Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

              Ini link berisi update Windows Vista, disitu bisa download update Ultimate Extra secara manual, update vista, dan ada juga Vista SP1 BETA (bagi yang ingin iseng nyobain, tapi linknya enggak tahu masih aktif atau tidak, soalnya saya nemunya sekitar 2 bulan lalu) baik untuk versi 32bit dan 64bit, selain itu download juga patch:
              http://forum.chip.co.id/microsoft-wi...ity-packs.html
              dan integrasikan ke installasi windows vista, agar vista menjadi stabil dan cepat dalam menjalankan semua program baik lama maupun baru.

              Semoga saran saya dapat bermanfaat bagi kita semua.

              I LOVE ATI

              Comment


              • #8
                Re: Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

                kalo gak install WAIK, peimg dan imagex (windows images driver nya) dari mana bro?

                itu link, ada windows image drivernya yg versi terpisah dari waik yah?

                karena kebetulan gw juga lagi hobi ngoprek windows image nih...(paling seneng ama fungsi compress image nya, mayan buat dipasang di winpe )

                Originally posted by dimdom
                Read more to view the Step-by-Step process...

                (Note: This guide assumes that WAIK is already installed and that you are using command prompt in the elevated mode if you are using Vista. The tools required can be found in \Program Files\Windows AIK\. Hotfix 928089 is the base example for the guide.)

                Comment


                • #9
                  Re: Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

                  Berhubung Link: http://rapidshare.com/files/18294378...dates.rar.html, sudah non aktif, satu-satunya cara, ya harus pakai windows waik, kalau mau tool tanpa windows waik, harus minta ke saya (besarnya 70Mb), yang berminat silahkan PM, tapi caranya gimana, apa saya harus upload di situs penyedia upload (lama enggak ?), atau kirim lewat pos (khusus bandung).

                  Comment


                  • #10
                    Re: Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

                    sebelumnya download terlebih dahulu tool ini: http://www.winbeta.org/nfo/TweakGuid...esSkeleton.rar dan http://www.winbeta.org/nfo/TweakGuid...de/Updates.zip


                    Ini untuk apa ya? Panduannya bukannya udah jelas? Terus toolnya buat apa? Gue ngikutin panduannya kok gak berhasil ya? Bukan readme yang dr update skeleton loh.

                    Comment


                    • #11
                      Re: Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

                      Tool yang saya punya adalah versi lengkap dari tool yang ada di http://www.winbeta.org/nfo/TweakGuid...esSkeleton.rar, besarnya 70Mb, udah termasuk update untuk Ultimate Extra dan Update Vista, kalau masih kurang, tinggal masukkin update terbaru kedalam folder yang ada di tool tersebut.

                      Comment


                      • #12
                        Re: Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

                        Astaga...

                        Pusing >.<

                        Engga ngerti gini-gini an...

                        Ane pikir tinggal dobel klik selesai bro?
                        Engga gtu yah

                        Comment


                        • #13
                          Re: Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

                          Tools yang dibahas di sini gunanya sama kayak yang ditawarkan Vlite ya bro ?

                          Comment


                          • #14
                            Re: Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

                            makasih atas tips nya

                            Comment


                            • #15
                              Re: Ini dia caranya, memasukkan Update, dan Ultimate Extras ke Installasi Vista !

                              Originally posted by coyle_Gyver View Post
                              Astaga...

                              Pusing >.<

                              Engga ngerti gini-gini an...

                              Ane pikir tinggal dobel klik selesai bro?
                              Engga gtu yah
                              Ya, kalau pakai tool versi lengkap yang saya punya, tinggal masukkin updatenya ke folder tool tersebut, lalu masukkan Dvd installasi windows vista, lalu klik *bat-nya, kemudian tinggal tunggu (sekitar 30 menit), udah gitu hasilnya bentuk image, kemudian tinggal burn image tersebut melalui Nero. "Gampang kan, bagi yang ngerti mah"
                              Makanya mau kagak tool ini ?

                              Comment

                              Working...
                              X